ÉPÜLETENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY

MIT JELENT AZ ÉPÜLETEKRE KIÁLLÍTOTT ENERGIATANÚSÍTVÁNY, (KÖZNYELVEN ZÖLDKÁRTYA) FOGALMA?

Az energiatanúsítvány az – az új közokirat, amely megmutatja az épület energiafelhasználásának hatékonyságát.

A tanúsítvány célja a tájékoztatás, hasonlóan ahhoz, ami más tartós, energiát igénybe vevő fogyasztási javak esetén (pl. hűtőszekrény) már ismert gyakorlat. Százalékos besorolás szerint, A+ -tól I osztályig megkülönböztetve az ingatlan energetikai minőségét a 2006-tól érvényes követelményekkel veti össze az egyes épületek, lakások energetikai minősége így egymással összehasonlítható.

Az energiatanúsítvány új épület esetében minimum „C”, azaz 100%-os követelményszint elérését kötelezővé teszi. Meglévő épületek, lakások esetén az energiatanúsítvány egy besorolási szintet tartalmaz, ami azt mutatja meg, hogy energetikai szempontból hol helyezkedik el a vizsgált ingatlan.

MIKOR ÉS KINEK KELL TANÚSÍTVÁNYT KÉSZÍTTETNI?

2012. január 1-től az energiatanúsítvány elkészítése a 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet szerint kötelező a következő esetekben is:

A TANÚSÍTÁS MENETE

Amennyiben nincs eltérés az épület és a meglévő dokumentumok között:

Amennyiben van eltérés az épület és a meglévő dokumentumok között, vagy az épület nem rendelkezik dokumentumokkal:


ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY ÁRAK
(bruttó árak, kiszállási díjat tartalmazzák)

Meglévő lakások esetén

A tanúsítás ára 11.000 Ft, amennyiben minden szükséges dokumentáció rendelkezésére áll az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez (teljes engedélyezési, illetve kiviteli dokumentáció, felelős műszaki vezetői nyilatkozat arról, hogy a megvalósulásban nincs eltérés a dokumentációkhoz képest).
A kedvezményes ár 80m2 lakásterületig érvényes.

Több lakás energiatanúsítványának megrendelésekor a darabszámtól függő kedvezményt adunk. Ennek mértéke külön megbeszélés után kalkulálható.

Új lakások esetén (használatba vétel előtt)

Amennyiben minden szükséges dokumentáció rendelkezésére áll az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez (teljes engedélyezési, illetve kiviteli dokumentáció, felelős műszaki vezetői nyilatkozat arról, hogy a megvalósulásban nincs eltérés a dokumentációkhoz képest) több lakás megrendelése esetén az árak (a megrendelt mennyiség alapján):

Családi házak esetén

(a pince és a tetőtér szintnek számít, amennyiben fűtött)

Az 1000 m2 – nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén

Kiszállás után elkészített egyedi ajánlat szerinti díjazással.


EGYÉB, KÜLÖN MEGRENDELHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK

Felmérési terv készítése

Kérésre a felmérés alapján elkészítjük a komplett, számítógéppel szerkesztett felmérési terveket, így a meglévő épület dokumentumaival rendelkezhet a továbbiakban. Tartalma: alaprajzok, műszaki leírás, ennek ára: 100m2–ig 25.000 Ft (bruttó ár, szintenként értendő, a felmérés díját tartalmazza). Kérésre - külön megállapodás szerint – teljes felmérési dokumentációt is összeállítunk, homlokzatokkal, metszetekkel, akár látványtervekkel is.

Szakértői véleményezés

Kérésre részletes szakértői véleményt készítünk, mely tartalmazza a javaslatokat az építmény átalakítására vonatkozólag, a jobb besorolás elérésének érdekében. Igény esetén elkészítjük a költségvetést és a műszaki dokumentációkat is. Ennek megvalósításával nem csak jobb besorolást kap az épület, de ez által gazdaságosabbá válik, ami megtakarítást eredményez. Helyszíni szemle Budapest területén: 6.500 Ft

HATÁRIDŐK


Az energiatanúsítvány elkészítését tapasztalt építész és gépészmérnök munkatársaink végzik.

Várjuk ingatlanirodák együttműködő megkeresését.


Amennyiben érdeklődik, vagy kérdése van, kérjük vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal!

Architektimmo Tervező és Kivitelező Iroda - Minden jog fenntartva!