Értékbecslés

Ingatlan eladásnál vagy vételnél hivatalos értékbecslést végzünk, kérésre építész szakértőt is biztosítunk.

Egy ingatlan értékbecslésére több okból is szükség lehet. A legáltalánosabb és leggyakrabban felmerülő igény az ingatlan eladása előtti ingatlanforgalmi érték megállapítása. Az ingatlan értékbecslésére nem csak értékesítés előtt lehet szüksége, igénybe veheti akár kölcsönfelvétel esetén, kiskorú adásvételénél (eladás esetén a gyámhivatal mindenképpen megköveteli), vagy közös tulajdonú ingatlan egy részének értékesítésekor az egymás közti elszámolás alkalmával is.

Több alkalommal merül fel igény a vevői oldal részéről is az ingatlan megvásárlása előtti ingatlan értékbecslésére, és a forgalmi érték megállapítására.

Egy ingatlannal kapcsolatban a hivatalos értékbecslés minden esetben írásban készül. Ennek módja: a helyszíni felmérés után az ingatlanra jellemző minden fontos adat összegyűjtése, alaprajz, külső és belső fotók elkészítése, tulajdoni lap, esetleg térképvázlat beszerzése. Ezután az értékbecslő az ingatlanpiaci viszonyok figyelembe vételével és a piacon fellelhető hasonló ingatlanok összehasonlítása után elkészíti a szakvéleményt és az ingatlan értékbecslését.

Értékbecslőnk hivatalos értékbecslői végzettséggel, ingatlanforgalmi szempontból is nagy tapasztalattal rendelkező szakember.


Architektimmo Tervező és Kivitelező Iroda - Minden jog fenntartva!